Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Canyoning στα Τζουμέρκα - Πύλη του παραδείσου


Η Olympus Gravity σε συνεργασία με Exp. trekking και το canyoning-caving.blogspot.com οργανώνουν 2ήμερο καταβάσεων στην εκπληκτική Πύλη του Παραδείσου! (23-24 Ιουνίου). Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ηπείρου, βρίσκεται καλά κρυμμένο κάτω απ' το ξακουστό χωριό των Καλαρρυτών. Κάθε χρόνο δέχεται δεκάδες επισκέπτες που ακολουθούν οργανωμένες καταβάσεις για να θαυμάζουν από κοντά τον μοναδικό σχηματισμό του φαραγγιού με τα κρυστάλλινα νερά και τους διαδοχικούς καταρράκτες!

Δείτε βίντεο περασμένης κατάβασης μας:https://www.youtube.com/watch?v=fxLZuVRJRTo

Λίγα λόγια σχετικά με το φαράγγι :

- Η Πύλη είναι αναμφισβήτητα το κυρίαρχο φαράγγι της περιοχής που κλέβει την παράσταση. Έχει σεβαστή ποσότητα νερών ακόμα και το καλοκαίρι, που σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες διαφόρου αναπτύγματος!
Οι ντόπιοι το ονομάζουν "Καρλίμπου" και αποτελεί σημαντικό τροφοδότη του Καλαρρύτικου ποταμού. Η πρόσβαση στην κοίτη του γίνεται ακολουθώντας κατηφορικό μονοπάτι διάρκειας 15' λεπτών. Για το τεχνικό σκέλος της διάσχισης θα χρειαστούμε 5 ώρες, ενώ ακολουθεί river trekking στον Καλαρρύτικο ποταμό για άλλη 1.30 ώρα ως το σημείο εξόδου. Ακολουθεί μονοπάτι ανάβασης διάρκειας 20' λεπτών.

- Για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα του canyoning θα χρειαστεί από εσάς:
Σχετικά καλή φυσική κατάσταση, διάθεση για πεζοπορία, στοιχειώδη γνώση κολύμβησης και φυσικά να μην υπάρχουν συμπτώματα υψοφοβίας ή ακροφοβίας.

- Θα πρέπει να έχετε μαζί σας:
Μαγιό, πετσέτα, στεγνά ρούχα για μετά το φαράγγι, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα χρησιμοποιήσετε μέσα στο φαράγγι (κατά προτίμηση να προστατεύουν τον αστράγαλο), κάποιο σνακ και υδροδοχείο 1lt.

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

-Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών!

*Η συνάντηση μας θα γίνει στο πανέμορφο ξενοδοχείο ''Λάκμος'' στο Προσήλιο Συρράκου http://www.lakmos.gr/. και θα παρέχει έκπτωση στους συμμετέχοντες που θα επιλέξουν να διανυκτερεύσουν κοντά μας.

Για πληροφορίες: Νίκος Αλέξης Μυλώσης: What's up 6983766049,CU 6948066798,
Αποστόλης Τσιμπανάκος:6980682589
Άρης Ζάχαρης: 6977614112

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου